Matte egale krijtlak

Carte Colori Krijtlak is een matte, geurarme dikke lakverf voor binnen. Deze watergedragen verf is een goede keuze het schilderen van deuren, kozijnen, radiatoren, keramiek en behandeld metaal. Met krijtlak geef je ook meubels een egaal strakke look.

Carte Colori krijtverf is verkrijgbaar in alle Carte Colori kleuren ,met uitzondering van de metallicverf kleuren.

 

Krijtlak aanbrengen

 1. Maak het te schilderen oppervlak schoon, droog, stof en vetvrij.
 2. Houtwerk dof opschuren met korrel 180 of fijner
 3. Primer en verf aanbrengen met handschoenen om te voorkomen dat vet alsnog op het gereinigde oppervlak komt. Onbehandelde metalen ondergronden eerst voorstrijken met een metalprimer op waterbasis. Onbehandeld hout eerst voorstrijken met Carte Colori Universele primer. Reeds geschilderde ondergrond voorstrijken met Carte Colori Universele Primer. Let op: elk oppervlak geschilderd met oliebasis verf of oliebasis primer moet minimaal 1 jaar uitgehard zijn!
 4. Gebruik een synthetische kwast voor een rustiek effect. Breng de verf niet te dik aan, verdeel vlot over het oppervlak en strijk uit in één richting. Blijf niet te lang smeren. Mocht de verf niet in één keer dekken, breng dan meerdere dunne lagen aan.  Aanbrengen met een roller kan ook. Breng dan de verf dan aan met een velours rollertje voor watergedragen verf. Gebruik geen schuimrollers, deze kunnen belletjes en putjes creëren.De verf kan verdund worden met een beetje water. In principe volstaat 2 lagen. Gereedschap meteen na gebruik reinigen met schoon water. Het spuiten van krijtlak is ook mogelijk echter vergt dit wel enige ervaring en professionele apparatuur. Technische instructies voor spuiten zijn opvraagbaar.

Na 2 tot 4 uur is de Krijtlak stofdroog, na 6-8 uur is de verf overschilderbaar. Voor een extra sterk resultaat is het beter de verf beter zo lang mogelijk te laten uitharden.

Hoeveel verf heb je nodig?
4-8 m2 per 0,75 liter uitgaande van 2 lagen, afhankelijk van het gewenste effect. Verdund met water geeft meer rendement.

 

Voor- en nadelen krijtlak

Voordelen:

 • Gemakkelijk aan te brengen
 • Vloeit makkelijk uit
 • Geen afwerkingslaag nodig
 • Eventuele vlekken kunnen direct gereinigd worden met een zacht schoonmaakmiddel.

Nadelen:

 • Niet geschikt voor buitengebruik
 • Niet geschikt voor gebruik op ondergedompelde oppervlakken of op plaatsen waar sprake is van zware of langdurige condensatie
 • Vlekken van bleekmiddel of meer agressieve vervuiling zijn moeilijk te verwijderen

Krijtlak op tegels

Wandtegels in de toiletruimte, keuken of badkamer verven met Krijtlak kan, mits je de ondergrond goed voorbehandeld en de verschillende lagen steeds goed laat drogen. Verf alleen tegels die niet direct in contact komen met water zoals bijvoorbeeld bij een douchewand het geval is. Begin met een grondige schoonmaak van de ondergrond en gebruik daarvoor een goed ontvettende reiniger geschikt voor watergedragen verven. Laat vervolgens alles goed drogen. Breng dan de Universele primer in 1 of 2 dunne lagen aan en laat de lagen tussendoor goed drogen, liefst minimaal 24 uur. Breng tenslotte de Krijtlak in meerdere dunne lagen aan. Laat de lagen tussendoor ook weer goed drogen voor een sterke afwerkingslaag.

© 2020 - 2023 De Wilgengaarde | sitemap | rss